Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A munkatörvénykönyv módosítása – A tüntetők oldalán
2018.12.13 / 23:21 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Ami a biztosítékot kiverte:

 

Rendkívüli munkaidő emelése:

Az Mt. 109. § (1) bekezdésében a „kétszázötven óra” szövegrész helyébe a „négyszáz óra” szöveg lép.

Ez azt jelenti, hogy az elrendelhető rendkívüli munkavégzés ideje évi 250 óráról, évi 400 órára rendelhető el. Azaz több a közismert nevén beiktatható túlóra.

Munkaidőkeretes foglalkoztatás időtartama

A törvény alapján megkötésre kerülő kollektív szerződésekkel azt az időszakot lehet kibővíteni, melyen belül a munkáltató a munkaidőt beoszthatja: a módosított jogszabály hároméves időszakra teszi lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák beosztására vonatkozó, hosszabb munkaidőkeret kialakítását.

-Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 12 hónapról három évre nőhetne a munkaidőkeretes foglalkoztatás szerződése.

-Az itt felsorolt változások csak javaslatok, azaz még nem léptek érvénybe és még nem váltak hivatalossá. Ezt kérlek vedd figyelembe. A további fejleményekről tájékoztatunk a Munkaügyi Fórumon és érdemes követni a közösségi oldalainkat is.

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● A Fidesz élén Orbán Viktorral képtelen a gazdasági helyzet javítására (lásd: ezzelel együtt az életszínvonal emelésére). Rendszerében ott burjánzik a kiszolgáltatottság, a korrupció, a csúszópénz, tiszteségtelenség és törvénytelenség. Klientúráját ez élteti és tartja fenn. – A gazdaságot extenzív módszerekkel (értsd: munkaidő növelése) igyekszik gyarapítani, holott már most egyenlőtlen a foglalkoztatottság eloszlása. A tervezett törvényjavaslatokkal tovább fog nőlni a munkavállalók kiszolgáltatottsága.

● Sajnálatos módon az ellenzék (lásd: Momentum, Fekete-Győr András, Donáth Anna Momentum alelnök viselkedése) szándékosan provokál, olajat önt a tűzre. – Az ATV helyi riporter nélkül, szabadon engedi beszélni Fekete-Győr Andrást mikrofonnal a kezében.

● A valódi népképviselet érdekében minden kormányellenes megmozdulást támogatunk és valódi demokratákat kívánunk az Országházba.

A képviselőnek képesnek kell lenni nyílt párbeszédre és kompromisszumok meghozatalára. Tudnia kell és értenie kell az arényosság és mértékletesség közti határok meghozatalára az ügy előrehaladása érdekében.

 


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...