Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A munkatörvénykönyv módosítása – A tüntetők oldalán
2018.12.13 / 23:21 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Ami a biztosítékot kiverte:

 

Rendkívüli munkaidő emelése:

Az Mt. 109. § (1) bekezdésében a „kétszázötven óra” szövegrész helyébe a „négyszáz óra” szöveg lép.

Ez azt jelenti, hogy az elrendelhető rendkívüli munkavégzés ideje évi 250 óráról, évi 400 órára rendelhető el. Azaz több a közismert nevén beiktatható túlóra.

Munkaidőkeretes foglalkoztatás időtartama

A törvény alapján megkötésre kerülő kollektív szerződésekkel azt az időszakot lehet kibővíteni, melyen belül a munkáltató a munkaidőt beoszthatja: a módosított jogszabály hároméves időszakra teszi lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák beosztására vonatkozó, hosszabb munkaidőkeret kialakítását.

-Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 12 hónapról három évre nőhetne a munkaidőkeretes foglalkoztatás szerződése.

-Az itt felsorolt változások csak javaslatok, azaz még nem léptek érvénybe és még nem váltak hivatalossá. Ezt kérlek vedd figyelembe. A további fejleményekről tájékoztatunk a Munkaügyi Fórumon és érdemes követni a közösségi oldalainkat is.

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● A Fidesz élén Orbán Viktorral képtelen a gazdasági helyzet javítására (lásd: ezzelel együtt az életszínvonal emelésére). Rendszerében ott burjánzik a kiszolgáltatottság, a korrupció, a csúszópénz, tiszteségtelenség és törvénytelenség. Klientúráját ez élteti és tartja fenn. – A gazdaságot extenzív módszerekkel (értsd: munkaidő növelése) igyekszik gyarapítani, holott már most egyenlőtlen a foglalkoztatottság eloszlása. A tervezett törvényjavaslatokkal tovább fog nőlni a munkavállalók kiszolgáltatottsága.

● Sajnálatos módon az ellenzék (lásd: Momentum, Fekete-Győr András, Donáth Anna Momentum alelnök viselkedése) szándékosan provokál, olajat önt a tűzre. – Az ATV helyi riporter nélkül, szabadon engedi beszélni Fekete-Győr Andrást mikrofonnal a kezében.

● A valódi népképviselet érdekében minden kormányellenes megmozdulást támogatunk és valódi demokratákat kívánunk az Országházba.

A képviselőnek képesnek kell lenni nyílt párbeszédre és kompromisszumok meghozatalára. Tudnia kell és értenie kell az arényosság és mértékletesség közti határok meghozatalára az ügy előrehaladása érdekében.

 


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trupm-nál, az Egyesült Államok elnökénél

A két vezető a négyszemközti megbeszélés után az ovális irodában sajtónyilatkozatot tett. Trump megköszönte Orbánnak, hogy ott van. Szerinte Orbánt Európa-szerte tisztelik. Azt...

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...