Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A KDNP határozottan kiáll a nyugdíjasok ingyenes utaz(tat)ása mellett
2012.03.14 / 12:56 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
Spaller Endre (KDNP) kormánypárti politikus kiemelte: a nyugdíjasok képviselik azt a társadalmi réteget, akik bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget. Ha ezt megszüntetnék, vagy csökkentenék, bezárnák őket saját településükre - tette hozzá, leszögezve: szociális szempontból sem támogatható az indítvány.

Spaller Endre azt mondta, "izzanak a telefonvonalak", hogy a kormány támogatja-e az LMP-s indítványt. Jelezte, a kérdésben egyeztetett a kormány képviselőjével is. Ebben a kérdésen nincs és nem lehet kompromisszum, és a kabinetnek szintén az az álláspontja, hogy a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetőségét meg kell őrizni - rögzítette a kereszténydemokrata képviselő.

MNRP-vélemény:
A nyugdíjasok kedvezményei a legmegosztóbb politikai témák közé tartoznak Magyarországon.
Az LMP kezdeményezése, – a kedvezmények maximalizásáról 90%-ban, – igen visszafogott és nem jelent megszorítást, ugyanakkor egy lépést a piaci körülmények megteremtése felé, mely feltétlen támogatandó.
Emlékeztető: Magyarország 1989-ben, – a bukott Kádár rendszert követően, – a picgazdaságnak kötelezte el magát. Magyarország ezt az elkötelezettségét mindmáig nem váltotta be.
Összehasonlítás: (A mai) Romániában, a nyugdíjasok 50%-os utazási kedvezményt vehetnek igénybe. Más nyugateurópai országokban pedig semmit.
Az MNRP inkább az 50%-os kedvezményt tartja elfogadhatónak, az LMP 90%-os javaslatával, ill. a kormány 100%-os gyakorlatával szemben. Az általunk javasolt 50%-os közlekedési díjak mellett, a nyugdíjasok még mindig olyan kedvezményben részesülnének, mellyel a társadalom többsége nem rendelkezik (lásd: Alkotmány XV. cikk).
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...