Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A KDNP határozottan kiáll a nyugdíjasok ingyenes utaz(tat)ása mellett
2012.03.14 / 12:56 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
Spaller Endre (KDNP) kormánypárti politikus kiemelte: a nyugdíjasok képviselik azt a társadalmi réteget, akik bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget. Ha ezt megszüntetnék, vagy csökkentenék, bezárnák őket saját településükre - tette hozzá, leszögezve: szociális szempontból sem támogatható az indítvány.

Spaller Endre azt mondta, "izzanak a telefonvonalak", hogy a kormány támogatja-e az LMP-s indítványt. Jelezte, a kérdésben egyeztetett a kormány képviselőjével is. Ebben a kérdésen nincs és nem lehet kompromisszum, és a kabinetnek szintén az az álláspontja, hogy a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetőségét meg kell őrizni - rögzítette a kereszténydemokrata képviselő.

MNRP-vélemény:
A nyugdíjasok kedvezményei a legmegosztóbb politikai témák közé tartoznak Magyarországon.
Az LMP kezdeményezése, – a kedvezmények maximalizásáról 90%-ban, – igen visszafogott és nem jelent megszorítást, ugyanakkor egy lépést a piaci körülmények megteremtése felé, mely feltétlen támogatandó.
Emlékeztető: Magyarország 1989-ben, – a bukott Kádár rendszert követően, – a picgazdaságnak kötelezte el magát. Magyarország ezt az elkötelezettségét mindmáig nem váltotta be.
Összehasonlítás: (A mai) Romániában, a nyugdíjasok 50%-os utazási kedvezményt vehetnek igénybe. Más nyugateurópai országokban pedig semmit.
Az MNRP inkább az 50%-os kedvezményt tartja elfogadhatónak, az LMP 90%-os javaslatával, ill. a kormány 100%-os gyakorlatával szemben. Az általunk javasolt 50%-os közlekedési díjak mellett, a nyugdíjasok még mindig olyan kedvezményben részesülnének, mellyel a társadalom többsége nem rendelkezik (lásd: Alkotmány XV. cikk).
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...