Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A Fidesz új választási törvénye
2011.10.09 / 15:39 Fidesz Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


MNRP-vélemény:

A tervezett választási törvény legnagyobb hibája, az 5%-os küszöb, mellyel a demokrácia, a verseny és a sokszinűség elve sérül. A határon túli szavazókkal a Fidesz bebetonozza hatalmát.

A választási törvény másik hibája, hogy az Országház dönthet, – a többi hatalmi ágat érintő – személyi kérdésekben. Az állami intézményeknek (végrehajtói, bírói hatalmi ág) maguknak kellene, szakmai elvek alapján, vezetőségüket meghatározni.

– Jelnleg nincs információnk a kopogtató cédula rendszerről, ha ez megmarad, akkor újabb sérelem éri a demokráciát. A kopogtatócédula kapcsán kijelentjük: A nép és a választók előszelekcióhoz való jogát nem ismerjük el.

 

Frissitve: 2011. október 10., 10.20 óra

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...