Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A Fidesz új választási törvénye
2011.10.09 / 15:39 Fidesz Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


MNRP-vélemény:

A tervezett választási törvény legnagyobb hibája, az 5%-os küszöb, mellyel a demokrácia, a verseny és a sokszinűség elve sérül. A határon túli szavazókkal a Fidesz bebetonozza hatalmát.

A választási törvény másik hibája, hogy az Országház dönthet, – a többi hatalmi ágat érintő – személyi kérdésekben. Az állami intézményeknek (végrehajtói, bírói hatalmi ág) maguknak kellene, szakmai elvek alapján, vezetőségüket meghatározni.

– Jelnleg nincs információnk a kopogtató cédula rendszerről, ha ez megmarad, akkor újabb sérelem éri a demokráciát. A kopogtatócédula kapcsán kijelentjük: A nép és a választók előszelekcióhoz való jogát nem ismerjük el.

 

Frissitve: 2011. október 10., 10.20 óra

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...