Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A cigány nők sterilizálását kéri egy gyulafehérvári képviselő
2013.02.06 / 01:15 KITARTÁS Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

"Miért engedjük, hogy megszülje a második..., az ötödik gyermekét is, hogy aztán az állam fizesse a szociális segélyt" - tette fel a kérdést a fiatal politikus. Hozzátette, míg a román családokban egy, legtöbb két gyermek születik, a legkevésbé integrált, legkevésbé tanult cigány családoknál rendszerint az ötöt meghaladja a gyermekek száma. Ismerős probléma sajnos hazánkban is... "Ez felelőtlenség az ország jövőjére nézve" - állapította meg a politikus, aki az ország "elcigányosodásának" a veszélyére figyelmeztetett.

Aztán a szokásos ajvékolás hatására visszatáncolt polkorrekt irányba, és azt közölte, hogy nemzetiségtől függetlenül vonná meg a szülés jogát azoktól, akik nem tudják felnevelni a gyermekeiket. Ennek ellenére "persona non grata"-vá vált, ugyanis Teodor Athanasiu, a Nemzeti Liberális Párt Fehér megyei szervezetének elnöke hétfőn megbocsáthatatlan hibának minősítette Rares Buglea állásfoglalását, és közölte, a fiatal politikus máris lemondott a párt megyei ifjúsági szervezetének elnöki tisztségéről. A romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) közleményben tudatta hétfőn, hogy saját hatáskörben indított vizsgálatot a gyulafehérvári önkormányzati képviselő ügyében.

Az ügy pikantériáját fokozza, hogy Buglea korábban a "cigányok emberi jogaiért" küzdő Pakiv Románia egyesület alkalmazásában állt...

(hirado.hu nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.hu)

Kapcsolódó cikk:

Folytatódik a roma nők sterilizációja Csehországban

A hatóságok tagadták, hogy mindez központi utasításra történt volna. Az utóbbi években Prága és Pozsony is azt állította, hogy a probléma már a múlté.

A csehországi kórházakban továbbra is sterilizálnak akaratuk ellenére roma asszonyokat. A legutóbbi ismert eset 2007-ben az észak-morvaországi Ostraván történt.
http://www.habostorta.hu/hu/habostorta/szerinted/kategoriak/kozelet/folytatodik-a-roma-nok-sterilizacioja-csehorszagban

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...