Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

A cigány nők sterilizálását kéri egy gyulafehérvári képviselő
2013.02.06 / 01:15 KITARTÁS Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

"Miért engedjük, hogy megszülje a második..., az ötödik gyermekét is, hogy aztán az állam fizesse a szociális segélyt" - tette fel a kérdést a fiatal politikus. Hozzátette, míg a román családokban egy, legtöbb két gyermek születik, a legkevésbé integrált, legkevésbé tanult cigány családoknál rendszerint az ötöt meghaladja a gyermekek száma. Ismerős probléma sajnos hazánkban is... "Ez felelőtlenség az ország jövőjére nézve" - állapította meg a politikus, aki az ország "elcigányosodásának" a veszélyére figyelmeztetett.

Aztán a szokásos ajvékolás hatására visszatáncolt polkorrekt irányba, és azt közölte, hogy nemzetiségtől függetlenül vonná meg a szülés jogát azoktól, akik nem tudják felnevelni a gyermekeiket. Ennek ellenére "persona non grata"-vá vált, ugyanis Teodor Athanasiu, a Nemzeti Liberális Párt Fehér megyei szervezetének elnöke hétfőn megbocsáthatatlan hibának minősítette Rares Buglea állásfoglalását, és közölte, a fiatal politikus máris lemondott a párt megyei ifjúsági szervezetének elnöki tisztségéről. A romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) közleményben tudatta hétfőn, hogy saját hatáskörben indított vizsgálatot a gyulafehérvári önkormányzati képviselő ügyében.

Az ügy pikantériáját fokozza, hogy Buglea korábban a "cigányok emberi jogaiért" küzdő Pakiv Románia egyesület alkalmazásában állt...

(hirado.hu nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.hu)

Kapcsolódó cikk:

Folytatódik a roma nők sterilizációja Csehországban

A hatóságok tagadták, hogy mindez központi utasításra történt volna. Az utóbbi években Prága és Pozsony is azt állította, hogy a probléma már a múlté.

A csehországi kórházakban továbbra is sterilizálnak akaratuk ellenére roma asszonyokat. A legutóbbi ismert eset 2007-ben az észak-morvaországi Ostraván történt.
http://www.habostorta.hu/hu/habostorta/szerinted/kategoriak/kozelet/folytatodik-a-roma-nok-sterilizacioja-csehorszagban

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK JERUZSÁLEMET ISMERI EL IZRAEL FŐVÁROSÁNAK

Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának - jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget...

Cseh választások jobboldali győzelemmel

Újabb populista fordulat Európában: parlamenti választást nyert a csehek Donald Trumpja, Andrej Babis. A szlovák származású milliárdos nagyvállalkozó és politikus nem csinál titkot...