Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

4,7 milliárd forint a rómák támogatására
2012.02.24 / 14:39 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A komplex program program lényege, hogy a telepeken élők számára tanulási, illetve munkalehetőségeket biztosítsanak, továbbá, hogy az érintettek több szolgáltatást, ellátást helyben is igénybe tudjanak venni. Az érintett önkormányzatok pályázatonként 45-150 millió forint támogatást kaphatnak. 

A tárca szerint várhatóan 30-50 település programját tudják majd támogatni, a pályázatok beadási határideje - első körben - március 31-e.

Balog Zoltán elmondta, elsősorban roma közösségek számára kívánják a "valóságos életesélyt kínáló" lehetőséget biztosítani, de a kiindulópont a rászorultság, így minden olyan önkormányzat pályázhat, melynek területén mélyszegénységben, szegregált lakókörnyezetben, hátrányos helyzetű emberek élnek.


MNRP-vélemény:

A jelenlegi válságos gazdasági helyzetben a kormánynak jobban meg kellene nézni mire fordítja a milliárdokat. – Az Orbán-kormány a 2014-es választásokra készül. Az adófizetők pénzéből a kissebbségek ajnározása is a kampány része.Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...